Tarver uzeo pojas Greenu
Antonio Tarver

Veteran nije zaboravio pobjeđivati

Tarver uzeo pojas Greenu

M. Maksimović

Američki veteran Antonio "Magic Man" Tarver je pokazao u Sydneyu kako nije zaboravio pobjeđivati. On je u 42.godini stigao do naslova svjetskog prvaka lakoteškoj kategoriji verzija IBO.

Danny Green je favoriti prije ovog meča, ali već završio na podu u drugoj rundi.Australac se oporavio, pa je u sedmoj rundi uzvratio, ali nije dugo izdržao.U finišu devete runde, Green je bio u velikim problemima, spasio ga je gong.U pauzi između rundi, ljudi u Greenovom uglu su odlučili prekinuti borbu.Tako je borba prekinuta u 9.rundi, a trenutku prekida Tarver je bio bodovnoj prednosti. Sva trojica sudija su dala prednost Tarveru i sva trojica su bodovala jednako, Matteo Montella 88-84, Roark Young 88-84 i Steve Marshall 88-84. Ovo je za Tarvera bila 35 borba u karijeri i ukupno 29 pobjeda.Do meča u Sydneyu, Danny Green je bio na omjeru 31-3, a poraz koji je stigao u meču sa Antoniom Tarverom bio je njegov prvi nakon 2006.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti