Teixeira nokautirao Evansa u prvoj rundi

UFC on FOX 19

Teixeira nokautirao Evansa u prvoj rundi

Teme:

U Tampi je sinoć održan UFC on FOX 19. Na programu je bilo nekoliko interesantnih duela, a borbu večeri odradili su Glover Teixeira i Rashad Evans.

Brazilac je lakše nego što se očekivalo došao do pobjede, a za to su mi bila potrebna nepuna dva minuta. 

Teixeira je bolje otvorio meč te je nakon početnog ispitivanja pritisnuo Evansa uz ogradu i zadao mu nekoliko snažnih udaraca nakon kojih je sve bilo gotovo.

Brazilski borac tako je došao do treće uzastopne pobjede i veoma lako bi uskoro mogao doći do pozicije izazivača u poluteškoj kategoriji.

Povratak u oktagon nakon dvije godine sinoć je imao Khabib Nurmagomedov. Ruski borac je dominirao protiv Darrella Horchera tokom cijele borbe, a posao je završio u drugoj rundi tehničkim nokautom.

Rose Namajunas slavila je protiv Tecie Torres jednoglasnom odlukom sudija, dok je Michael Chiesa submissionom u drugoj rundi savladao Beneila Dariusha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi