Teškaški obračuni u Helsinkiju
Helenius i Chisora na vaganju

Četiri pojasa , dva meča

Teškaški obračuni u Helsinkiju

M. Maksimović

Mjesto radnje nije pretjerano ''boksersko'', ali imena garantuju dva dobra okršaja u teškoj kategoriji. Helsiniška Hartwall Arena je domaćin večerašnje bokserske priredbe a dva meča privlače posebnu pažnju.

Radi se o mečevima teške kategorije,  a ukupno su četiri pojasa u igri.  U prvom će Robert Helenius Finac koji je rođen u Švedskoj, a živi u Berlinu boksati protiv Britanca Delboya Derecka Chisore. Pobjednik iz ovog meča će postati interkontinentalni prvak teške kategorije u verzijama WBA i WBO, te će još uzeti i pojas evropskog prvaka.

Od Finca se u budučnosti očekuju velike stvari, pobjeđivao je teškaše kao što su Lamon Brewster i Peter Samuel. Još uvijek je bez poraza, upisao je 16 pobjeda. Dereck ''Del Boy'' Chisora je također odradio 16 profi borbi, na omjeru je 15-1. Tyson Fury ga je pobjedio u sedmom mjesecu ove godine.

Nakon toga nas očekuje okršaj Alexandera Povetkina i Cedrica Boswella. Povetkin je na 22-0 i još uvijek se nada da bi mogao jednom izaći u ring protiv jednog od braće Klitschko. I  on iza sebe ime pobjede protiv Byrda, Chambersa, Firtha, Chagaeeva i večeras ne bi trebao imati problema protiv veterana ''The Boza'' koji ima 42 godine, ali i statistiku sa jednim porazom u 36 borbi. Ipak Rus ne bi trebao imati problema u odbrani naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.