Najsnažniji čovjek na svijetu je sada druga osoba: Smršao je čak 50 kilograma!

Priprema se za borbu

Najsnažniji čovjek na svijetu je sada druga osoba: Smršao je čak 50 kilograma!

Admin Čaušević

Thor Bjornsson se smatra najsnažnijim čovjekom na svijetu i poznat je po liku Planina iz popularne serije Igre prijestolja. 

Bjornsson će uskoro u ring, tačnije 19. marta. Borit će se protiv također supersnažnog Eddiea Halla u Dubaiju.

Islanđanin je vakao 205 kilograma, a sedmicu uoči borbe spao je na 150. Dakle uspio je smršati za čak 55 kilograma.

Kako je kazao pomogla mu je specijalna dijeta te je sa 10.000 kalorija dnevno prešao na 4.000 kako bi se pripremio za bokserski okršaj.

"Moja dijeta se dosta promijenila od dana kad sam učestvovao u takmičenjima za najsnažnijeg čovjeka. Jeo sam dosta specijalnog odrezanog komada govedine iz rebara i dosta riže. Razlog zašto sam je 'rebrasto oko' je taj što pomaže za mršanje", rekao je Bjornsson.

Oglasi

"Važno je raditi testove krvi kako bi se ustanovila koja dijeta je najbolja za svakog. To rade rijetki, ali ako hoćete najbolje od svoje dijete, onda morate uraditi."

Titan s Islanda dnevno ima pet obruku. Jutarnji osim govedine uključuje jaja i voće, na drugom obruku jede govedinu, skuhanu rižu s piletinom i spinat.

Treći obrok podrazumjeva bakalar, špinat i krumpir. Za večeru jede ribu, rižu i tikvice, dok za peti obrok u organizam unosi jogurt bogat proteinima, 30 grama bademovog maslaca i bobićasto voće.

Ovaj 33-godišnjak je svojevremeno igrao košarku za dva islandska kluba, pet puta je pobijedio na takmičenju za najsnažnijeg čovjeka Evrope. Bio je i prvi na takmičenju za najsnažnijeg čovjeka na svijetu.

Drži i svjetski rekord u dizanju tegovaa jer je jednom uspio podići čak 501 kg. Ima i zlatne medalje sa raznoraznih takmičenja najsnažnijih ljudi na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi