"Tony Ferguson nije povrijeđen, nema nikakvih oštećenja"

Pred meč s Khabibom

"Tony Ferguson nije povrijeđen, nema nikakvih oštećenja"

Midhat Šljivak

Iako se prije nekoliko dana pojavila informacija da je Tony Ferguson imao lakšu povredu ligamenata koljena u pripremama za meč s Khabibom Nurmagomeodovim, ta informacija se pokazala kao netačna.

Ruski mediji donijeli su krajem januara vijest da je Tony lakše povrijedio ligamente koljena i citirali su navodnu izjavu njegovog trenera Eddieja Brava.

"Tony je povrijedio križne ligamente koljena. Ovog puta je sve dobro, samo se radi o lakšem istegnuću. Tako je to u profesionalnom sportu, niko nije siguran od manjih povreda. Ne vjerujem da će Tony dopustiti da mu se povreda zakomplikuje. Previše je iskusan za to. Svaki dan sam s njim i u vrhunskoj je formi", navodno je rekao Bravo.

Ipak, sada se oglasio Tonyjev tim i poručio je da nema nikakve povrede.

"Ne postoji nikakvo značanije oštećenje niti je ikada bilo. Tony trenira punom snagom", saopšteno je.

Ferguson će 18. aprila napasti pojas kojeg drži Khabib, a borba se održava u Brooklynu. Ovo je inače peti pokušaj organizacije borbe, a obojica su ranije po dva puta otkazali meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi