Tri bronze za bh. boksere
Ovogodišnji Arena Kup posvećen je legendi svjetskog boksa - Mati Parlovu

Boks: „Arena Kup“ Pula 2009.

Tri bronze za bh. boksere

Na  9. međunarodnom bokserskom turniru „Arena Kup“ koji se od 14.-16. maja održao u Puli bh. bokseri osvojili su tri bronzane medalje. Jedan od najvećih evropskih turnira ugostio je borce iz 13 zemalja, a naši reprezentativci imali su izuzetno uspješne nastupe.

Ismet Žerić (60 kg), Velibor Vidić (69 kg) i Memnun Hadžić (+91 kg) nakon pobjeda u četvrtfinalu zaustavljeni su u polufinalnim borbama.

Takmičar „BK Bihaća“ Ismet Žerić je poražen od predstavnika Rusije Vladimira Magzoumova rezultatom 11:5. Reprezentativac iz bijeljinskog „Radnika“ Velibor Vidić poražen je od predstavnika Irske Roya Sheahana  1:0 dok je član „BK Ilidža“ Memnun Hadžić poražen od reprezentativca Rumunije Razvana Cojanua 8:3.

Treba napomenuti da su trojica boksera koji su porazili naše reprezentativce slavili i u finalnim borbama te se okitili zlatnim odličjima.

Turnir u Puli bio je ujedno izborni turnir bh. reprezentativcima za učešće na predstojećim Mediteranskim Igrama u Peskari.  Do današnjeg dana normu za učešće ispunili su Memnun Hadžić, Darko Kučuk, Velibor Vidić, Damir Beljo i Ismet Žerić. Posljednja prilika za ostatak bh. boksera  da ovjere vizu za Italiju biće 13. međunarodni turnir „Hakija Turajlić“ koji će se uz medijsku podršku SportSport.ba održati od 4. do 7. juna u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti