Tri medalje za naše karatiskinje u Izmiru
Velija Halilović je postao jedan od vodećih trenera našeg karatea

Naše karatistkinje odlične u Izmiru

Tri medalje za naše karatiskinje u Izmiru

Prvog dana takmičenja na 37. evropskom  prvenstvu u karateu za juniore, kadete i mlađe seniore (U 21) u turskom Izmiru reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je tri medalje (zlato i dvije bronze).

Titulu evropske prvakinje u juniorskoj konkurenciji  osvojila je Eldina Maslo u kategoriji do 53 kg. Šesnaestogodišnja članica Karate kluba Bošnjak iz Konjica izborila je najsjajnije odličje pobjedama u pet borbi.

Bronzana odličja osvojile su  juniorka Aida Fišić, također članica KK Bošnjak, u kategoriji do 59 kg, i kadetkinja Iva Klepić iz KK Neretva iz Mostara, do 47 kg.

Za mlade Konjičanake Eldinu Maslo i Aidu Fišić to su nova   odličja s najvećih međunarodnih takmičenja nakon što su u novembru prošle godine bile bronzane SP-a za juniorke u Maroku. 

U nedjelju su na programu borbe u konkurenciji mlađih seniora i seniorki do 21 godine. Boje  BiH branit će Marinko Raić (kategorija do  68 kg), Nermin Potur (- 78 kg) i Adnan Ibrić (+ 78 kg), te Una Halilagić (- 53 kg), Lana Đidić (- 61 kg) i Amila Fazlić (+ 60 kg).  

Medalje Eldine Maslo i Aide Fišić potvrda su oldičnog rada njihovog trenera Velije Halilovića koji je već postao poznat po radu s Mensurom Cakićem i Dženitom Ćibo.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.