Tri takmičara predstavljaju BiH u Tijuani

Juniorska taekwondo reprezentacija otišla u Meksiko

Tri takmičara predstavljaju BiH u Tijuani

M. Skaka

Juniorska taekwondo reprezentacija BiH je i pored velikih finansijskih problema, otišla na svjetsko prvenstvo koje se održava od 6 do 9. marta u Tijuani (Mexico).


Taekwondo Savez BiH je ponovo u finansijskim poteškoćama i nije bio u mogućnosti finansirati odlazak naših reprezentativaca. Samim tim što je izostala pomoć vladinih institucija, matični klubovi reprezentativaca i njihovi treneri su podnijeli najveću žrtvu finansirajući odlazak svojih takmičara u potpunosti.

Osmo Svjetsko juniorsko taekwondo prvenstvo predstavlja najveću smotru taekwondo boraca između 14 i 17 godina u cijelom svijetu. Ovog puta prvenstvo je okupilo reprezentacije iz 132 države, a samo nekoliko dana ranije, na istom mjestu, se održavaju i kvalifikacije za olimpijadu mladih. Olimpijada mladih se održava u Singapuru ove godine, ali nažalost zbog finansijskih problema naša reprezentacija nije mogla prisustvovati ovim kvalifikacijama.

Ipak, da nije sve tako crno govori činjenica da su naši juniori imali zajedničke pripreme sa seniorskom reprezentacijom, tokom prethodnog vikenda u Bihaću. Naime, taekwondo klub Bihać je, prilikom nastupa naše reprezentacije na Drugom otvorenom prvenstvu Bihaća, obezbjedio idealne uslove za pripremanje naših takmičara.

Našu reprezentaciju čine selektor i tri takmičara:

Boris Budor, selektor
Nejla Kaljanac, takmičarka do 52 kg, članica kluba Novi Grad Sarajevo
Haris Mušija, takmičar do 55 kg, član kluba Nur iz Kaknja
Ivica Semren, takmičar do 63 kg, član kluba Magone iz Livna
Naši takmičari imaju nastupe 6. marta (Haris Mušija), 8. marta (Nejla Kaljanac) i 9. marta (Ivica Semren).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.