Tri zlatne medalje za bh. džudiste

Omladinsko Balkansko prvenstvo

Tri zlatne medalje za bh. džudiste

A. Haznadarević
Teme:

Džudo reprezentativci Bosne i Hercegovine osvojili su 13 medalja na Balkanskom prvenstvu za juniore, juniorke, kadete i kadetkinje, koje je ovog vikenda održano u Drobeti (Rumunija).

U konkurenciji devet zemalja (Rumunija, Turska, Grčka, Bugarska, Srbija, Albanija, Crna Gora, Makedonija i BiH) mladi bh. džudisti okitili su se s tri zlatne, dvije srebrene i osam bronzanih medalja.

Dvije zlatne medalje osvojila je Aleksandra Samardžić u konkurenciji kadetkinja i juniorki u kategoriji do 63 kg, dok je zlato osvojio i Petar Zadro u konkurenciji kadeta do 66 kg.

Srebrene medalje pripale su Eldinu Omeroviću i Milošu Mijanoviću, dok su bronzane medalje osvojile Selma Ograšević – kadetkinje - 57kg, Rijad Maksumić – kadeti – 73 kg, Harun Sadiković – kadeti + 90kg i juniori + 100kg, Nasul Mešinović – junior - 55kg, Andrej Zurovac – junior -60 kg, Stefan Majdov – junior - 73kg, Vasilije Šipčić – junior -100 kg.

Juniorske reprezentativce BiH očekuje nastup na evropskom prvenstvu u Poreču, a nekoliko juniora će nastupiti i na Balkanskom prvenstvu za seniore, 15. septembra u Trebinju, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.