Velika faca iz poštovanja prema treneru ne želi nikad otići u Srbiju: "Ja sam stara škola"
Tristan Tate je stekao veliku popularnost širom svijeta zajedno s kontroverznim bratom Andrewom Tateom, a njihov trener kroz borilačku karijeru je Amir Subašić iz BiH (Foto: Screenshot)

Tristan Tate o Amiru Subašiću

Velika faca iz poštovanja prema treneru ne želi nikad otići u Srbiju: "Ja sam stara škola"

M. Šljivak

Nekadašnji kickboxer, a danas 'velika faca' svjetskog show businessa Tristan Tate (34), ne želi nikada posjetiti Srbiju zbog činjenice da je njegov trener Bosanac Amir Subašić koji je ranjavan u ratu tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Tristan Tate je uz brata Andrewa Tatea postao 'velika faca' u svijetu show businessa i iskoristio je brojne poslovne prilike koje su mu se ukazale te je stekao ogromno bogatstvo.

Danas je po nekim procjenama Tristan težak oko 500 miliona dolara, ali ni centa od tog bogatstva ne želi potrošiti u Srbiji.

Razlog što je tako je njegov trener Amir Subašić. Iz poštovanja prema čovjeku koji ga je svemu naučio, a koji je 1992. godine stao u odbranu Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko mjeseci Tristan Tate je u jednoj emisiji s bratom Andrewom jasno poručio da nikad neće posjetiti Srbiju iz poštovanja prema čovjeku koji ga je uveo u borilački svijet.

"Reći ću vam razlog zašto ne želim ići u Srbiju. Ja sam predstavnik stare škole, istinski gospodin iz stare škole koja pokazuje poštovanje", rekao je Tate i nastavlja:

Oglasi

"Moj trener koji me je naučio da se borim je Bosanac i borio se protiv Srba u ratu. Ne želim ići u Srbiju i tamo se zabavljati ako će ga to imalo uznemiriti. Radije ću otići bilo gdje drugo".

"Mogao sam otići u Srbiju, ali ne želim. Imam ogromno poštovanje prema svom treneru. Ne mrzim Srbe, ali kažem - Ja sam stara škola, imam poštovanja i zato ne idem tamo", rekao je Tristan Tate.

Tristan Tate je kickboxing karijeru okončao možda i u najboljim godinama za borca, ali mu se to itekako isplatilo jer postao mnogo poznatiji po drugim stvarima koje je radio.

Iako je dva puta bio prvak Evrope u ISKA organizaciji slavu je tek stekao kada je s bratom Andrewom, koji je još veća zvijezda, pokrenuo određene biznise.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cj8WDYJhhwE/[/instagram]

Oglasi

Njegovo bogatstvo se iz dana u dan povećavalo. Sada je navodno težak 500 miliona dolara i svakodnevno uživa u bogatstvu koje je stekao.

Ono ga na privatnom planu nije pokvarilo. Veliko je poštovanje prema čovjeku koji ga je svemu naučio i zbog toga se drži principa.

Što se tiče borilačke karijere 34-godišnji Tristan Tate je odradio ukupno 52 borbe. Borio se u poluteškoj kategoriji ima učinak od 43 pobjede i devet poraza.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CiBESi2oNH0/[/instagram]

Amir Subašić je s druge strane nedavno ispričao svoju životnu priču. Čovjek je tokom rata prošao mnogo toga, ali to ga nije sputavalo i zahvaljujući sjajnom radu u dvoranu za njega sada zna popriličan broj ljudi.

Top Komentari

Zoilomas
Naš specijalac, njega je samo metaor mogao da ubije u ratu ali amin danas ruši sve barikade maloumnika na sve strane. Volimo te legendo!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi