Troškove snose klubovi i roditelji

SP u Maroku

Troškove snose klubovi i roditelji

E. Škorić

U Maroku će se održati 6. Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i U-21 u borilačkim sportovima, a zbog financijskih problema na prvenstvu neće nastupiti naše djevojke Edina Alić i Amila Fazlić, kao ni sam selektor Firekt Selman.

Zbog financijskih problema u Maroku na 6. Svjetskom prvenstvu borilačkih sportova neće putovati kompletan sastav naše reprezentacije. Tako će takmičenje propustiti djevojke Edina Alić i Amila Fazlić. Naime, troškovi za učešće po jednom tkamičaru iznose 2300 KM, a neki klubovi ne žele stati iza svojih takmičara.

"Ja kao selektor ženske seniorske reprezentacije baš zbog te situacije odlučio sam da ne idu djevojke do 21 godine na takmičenje. Znači, tamo se neće pojaviti Amira Fazlić i Edina Alić. Iz Tuzle će samo nastupiti takmičari juniorske selekcije za koje smo odlučili obezbijediti sredstva, a financiranje je bilo po sistemu da su roditelji dali po 1000 KM, a ja sam sa svoje kreditne kartice digao razliku. Tako da će oni putovati. Putovat će znači Ibrić Adnan, Halilćević Ervin i Selman Adi. Žao mi je što ne putuju takmičarke u kategoriji U-21, a također ne idem ni ja...", kazao je trener KBS "Tuzla-Sinbra" Fikret Selman.

No, od Selmana i Halilčevića, a pogotovo od Ibrića očekuje se da dostojanstveno brane boje naše države na prvenstvu.

"Mi ćemo dati sve od sebe. Ovo su velika takmičenja i iskušenja za nas, ali se ne plašimo izazova", ističu mladi karakteristi BiH iz redova tuzlanskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.