Trout sredio i Cotta

Četvrti put odbranio naslov

Trout sredio i Cotta

M. Maksimović

Amerikanac Austin Trout je na najbolji način na najboljem mjestu odbranio naslova svjetskog prvaka u polusrednjoj kategoriji, verzija WBA.U Madison Square Gardenu je Trout mnoge iznenadio pobjedivši jednoglasnom odlukom sudija Portorikanca Miguela Cotta.

Borba je vrlo zanimljiva i možda je malo na kraju preubjedljivo završila, jer su sva trojica sudija dala prednost prvaku. Dvojicaa sudija su bodovali 117:111, treći je bio još sigurniji, bodovao je 119:109.

Trout je tako i četvrti put uspješno odbranio naslov, treći put nakon 12 rundi odlukom sudija. 

 

Delvin Rodriguez i David Alonso Lopez su ostali u ringu 12 rundi, dok je Frank LaPorto poražen tehničkim nokautom u šestoj rundi.Nakon ovog meča Trout ima omjer 26-0 dok je Cotto poražen četvrti put, drugi put zaredom u ovoj godini.Nakon 41 borbe, Cotto je u 32 godini počeo razmišljati i o povlačenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti