Tufekčić slavio protiv Simoniča

Tufekčić slavio protiv Simoniča

Rođeni Zeničanin Muamer Tufekčić večeras je nastupao na takmičenju "Opatija Fight Night 5", koje je održano u Opatiji.

Zeničanin je, u kategoriji K-1 SuperKombat 95+ kg, za protivnika imao Slovenca Tomaža Simoniča, koji se ispostavio kao dobar borac. Sudijskom odlukom nakon tri runde odlične borbe, Tufekčić je na kraju slavio. 

 

U Opatiji je boje zastave Bosne i Hercegovine trebao braniti i Bahrudin Mahmić, no njegov protivnik Zlatko Bajić je prema prvim informacijama, iz nepoznatih razloga, otkazao nastup na večerašnjem Opatija Fight Night.

 

Za Bosnian Fight Unlimited stranicu Mahmićev trener, Mirza Pjanić, je otkrio da nema ništa od njegovog nastupa u Opatiji. Pjanić je još kazao da su razlozi otkazivanja još uvijek nepoznati ali da predpostavlja da je riječ o bojazni, i da su iz protivničkog tabora, analizom Mahmićevih borbi, zaključili da je to preveliki zalogaj za njih.

 

Ipak, prema informacijama organizatora, Mahmić je odustao od borbe sa Zlatkom Bajićem. Drugi predstavnik Bosne i Hercegovine, Đorđe Stevanović , preuzeo je borbu sa Bajićem, ali nažalost nije uspio na kraju slaviti. Sudija je nakon četiri knockdowna prekinuo meč i za pobjednika proglasio Zlatka Bajića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.