Tyson bio nezasit prema kokainu i koristio lažni penis

Šokantna ispovijest

Tyson bio nezasit prema kokainu i koristio lažni penis

Problematični Mike Tyson otkrio je da je pred neke od najvažnijih mečeva u svojoj karijeri konzumirao kokain i marihuanu.

„Bio sam pravi ovisnik o kokainu,“ napisao je Tyson u svojim memoarima pod nazivom „Neosporna istina“. Narkotike je konzumirao sve do pred sam meč sa Britancem Dannyjem Williamsom koji je šokantno izgubio, kao i pred izlazak u ring sa Luom Savareseom u Glazgovu, u junu 2000. godine.

Tyson je u knjizi iznio još par šokantnih detalja kao recimo onaj da je alkohol konzumirao još kao beba, odnosno da je bio nezasit prema kokainu.

Kontraverzni bokser je na antidoping testu pao nakon borbe sa Andrewom Golotom, 2000. godine u Detroitu kada je bio pozitivan na marihuanu.

Te prilike čelični Mike nije uspio upotrijebiti lažni penis napunjen tuđim urinom kojim se u ostalim prilikama koristio i koji su članovi njegovog tima uvijek sa sobom nosili na Tysonove mečeve.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.