U 2010. godini osvojili 266 odličja

KBS Tuzla Sinbra

U 2010. godini osvojili 266 odličja

Klub borilačkih sportova Tuzla Sinbra bez sumnje spada u najtrofejnije sportske kolektive u BiH. Polugodišnji presjek uspjeha u ovoj godini najbolje govori o tome. Do sada u 2010 godini je osvojeno 266 medalja.

Klub je nastupio na dva državna prvenstva, za djecu i seniore, te na sedam domaćih i šest stranih međunarodnih turnira. Svakako najveći uspjeh predstavlja bronzana medalja sa Evropskog prvenstva koju je u Zagrebu osvojila Mirsada Suljkanović.

Najuspješnija seniorka u prvom polugodištu 2010 godine je Mirsada Suljkanović, najuspješniji senior Nermin Sinanović, najuspješnija mlada takmičarka Amila Fazlić, a najuspješniji mladi takmičar Mirnes Ferhatbegović.

Najuspješnija djevojčica je Azra Bašić, a najuspješniji dječak Riad Čolo. U toku polusezone najuspješnija takmičarka tuzlanskog kluba, Merima Softić, doživjela je težu povredu ramena, ali je prije 10 dana počela sa aktivnim treningom i biće spremna za takmičenja koja Tuzlu Sinbra očekuju u drugom dijelu 2010 godine. Od 15. do 18. jula nastupit će na vjetskom studentskom prvenstvu u Podgorici (Crna Gora), 3. i 4. septembra putuju na Mediteranski seniorski šampionat u Izmir (Turska), a 25. i 26. septembra u Atini (Grčka) će nastupiti na Balkanskom šampionatu za djecu i seniore.

U oktobru (9. i 10.) u Tuzli će nastupiti na državnom prvenstvu za kadete, juniore i takmičare do 21 godine starosti, a od 26. do 31. oktobra na SP u Beogradu. Od 19. do 21. novembra pred Tuzlom Sinbra je nastup na klupskom SP u Istanbulu (Turska).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.