U Banovićima 2. kolo Prve lige Federacije BiH u boksu

U Banovićima 2. kolo Prve lige Federacije BiH u boksu

Adnan Beganović
Teme:

U Banovićima 19. aprila 2015 godine održat će se 2. kolo Prve lige Fedracije Bosne i Hercegovine u boksu, a organizator lige je Bokserski savez FBiH, dok je tehnički organizator KBS Banovići.

Nakon izvanrednog 1. kola u Mostaru liga će se nastaviti u Banovićima, a svakako nije ni čudo što su Banovići 

organizator 2. kola jer su to sigurno zaslužili na osnovu rezultata u samoj ligi, ali i odličnih organizacija u proteklom periodu.

"Zadovoljni smo što ova liga ispunjava sve uvjete koje je nametnula AIBA. Nekada je to teško, ali za sada nemamo problema i cilj nam je da u prvom planu zaštitimo boksere. Naravno zadovoljstvo nam predstavlja

ćinjenica da je u Mostaru u 1. kolu održano čak 37 mečeva i jedan uvodni meč , a u Banovićima se 

očekuje još veći broj boksera. Banovići su se i u prošloj sezoni pokazali kao vrhunski organizator i sigurni smo da će tako biti i ovaj put, a očekujemo i veliko broj gledaoca jer su Banovići ipak grad boksa", naveli su iz Takmičarske komisije Bokserskog saveza FBiH.

I rukovodstvo KBS Banovići obećava da će sve biti na nivou kako to ova liga i zaslužuje.

„Čast nam je da organizujemo kolo Prve lige FBiH. Banovićani sigurno zaslužuju da se boks održava u Banovićima što je to više moguće jer je očigledno da trenutno u BiH imamo najveću posjećenost, kako na turniru Banovićki pobjednik tako i na ostalim mečevima koje naš klub organizuje. Nakon Mostara u Banovićima možemo očekivati isto tako velik broj mečeva ako ne i veći i drago nam je da se boks“ budi“. Najbitnije je da i ljudi to primijećuju. Mečevi počinju u 13:00 u Sportskoj dvorani u Banovićima", rekao je Zaim Numanović predsjednik KBS Banovići i predsjednik BSFBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.