U finalu Paris i Astana
Sezona je stigla do kraja

Prvo izdanje World Series of Boxing

U finalu Paris i Astana

M. Maksimović

U finalu prvog izdanja WSB-a nastupit će ekipe Paris Uniteda i Astana Arlansa.Bokseri Parisa su bili bolji od Baku Firesa, dok su Astana Arlansi izbacili Los Angeles Matadorse.

Ekipa Bakua je u prvom duelu protiv Paris Uniteda proslavila pobjedu 4:1, ali je u revanšu Paris bio neumoljiv.Nordine Oubaali,Rachid Azzedine,Michel Tavares, Hrvoje Sep i Filip Hrgović su upisali pet pobjeda za čistih 5:0 i prolaz u finale.

Astana Arlansi su na svom terenu u Kazahstanu dobili Los Angeles Matadorse 4:1.U revanšu su Astani finale osigurali Kanat Abutalipov u kategoriji do 54 kilograma, odnosno Marat Moldagereyev u kategoriji do 85 kilograma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.