U najavi katalonski spektakl: Parker i Joshua na Nou Campu?

Okršaj dva teškaša početkom naredne godine

U najavi katalonski spektakl: Parker i Joshua na Nou Campu?

Nikada jedan bokser nije uspio objediniti WBA, WBO, WBC i IBF titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Za sada su ove četiri titule "raspoređene" među trojicom teškaša, ali, čini se, da se bližimo trenutku kada će samo jedan postati apsolutni vladar svjetskog boksa.

Anthony Joshua u svom vlasništvu trenutno ima WBA i IBF pojaseve, Deontay Wilder je šampion po WBC verziji, dok je WBO pojas kod Novozelanđanina Josepha Parkera. A ukoliko se dvojica od prethodno pomenutih sastanu u međusobnom okršaju, neizbježan će biti i duel protiv trećeg.

Mnogi žele vidjeti borbu Anthonyja Joshua i "Bronzanog bombardera", Deontayja Wildera, ali čini se da će taj duel morati malo pričekati, jer su pregovori između Joshuinih i Parkerovih predstavnika u poodmakloj fazi, te se njihov meč očekuje početkom sljedeće godine.

U razgovoru za Sky Sports David Higgins direktor Duco Eventsa, promoterske kompanije, je otkrio da je i stadion Barcelone, Nou Camp, među zdanjima na kojima bi Joshua i Parker mogli odmjeriti snage.

"Razlog zbog kojeg smo uvrstili i Barcelonu je taj što znamo da Englezi vole putovati u Španiju, a tamo već i živi puno Engleza. Let do Barcelone je veoma kratak. Nou Camp je ogroman stadion...Trenutno im nisu potrebni turisti, oni vjerovatno misle da ih imaju i previše, ali meč će biti van turističke sezone, tako da bi se sve trebalo posložiti jer bi bilo ekonomski isplativo za Barcelona", istakao je Higgins, pa dodao:

"Mnogi Englezi bi rado otputovali u Barcelonu na jednu sedmicu. Ipak, Barcelona je za sada samo jedna od mogućnosti, nije bilo ozbiljnijih priča."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti