U nedjelju Memorijal "Salko Ćurić"

Karate

U nedjelju Memorijal "Salko Ćurić"

Edmir Škorić

U organizaciji Karate kluba "Salih Salko Ćurić" u dvorani Skenderija će u nedjelju, 17. aprila, biti održan "Karate kup Oslobođenja - Memorijal Salko Ćurić".

Ova tradicionalna manifestacija posvećena je uspomeni na utemeljitelja karate sporta u BiH i regionu i inicijatoru organizovanja kupa, Salku Ćurića.

Takmičenje će biti održano u kategoriji djece do 12 godina u katama, seniore u borbama (otvorena kategorija) i seniorke u katama. Nagrade će biti dodijeljene za prva tri mjesta.

Manifestaciju dugi niz godina podržavaju Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Gradska uprava i Općina Centar, saopćeno je iz kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.