U nedjelju na Ilidži "Sarajevo Fight night 3"

Poturak - Možni meč večeri

U nedjelju na Ilidži "Sarajevo Fight night 3"

Adnan Beganović

U dvorani KSC Ilidža u nedjelju će biti održan K1 turnir "Sarajevo Fight night 3".

U dvorani KSC Ilidža u nedjelju će biti održan K1 turnir "Sarajevo Fight night 3".

Ljubitelnji ovog sporta imat će priliku da vide devet borbi, a u meču večeri sastat će se najbolji bh. K1 borac Dževad Poturak i Tomaš Možni iz Slovačke.

Poturak je na pres-konferenciji uoči ovog turnira izjavio da se sastaje sa snažnim i opasnim borcem, svjetskim i evropskim prvakom, ali da očekuje pobjedu.

Meč će mu, kako je kazao, poslužiti kao generalna provjera za završni K1 turnir u Tokiju.

"Ovo će biti dobra prilika da vidim u kakvoj sam formi uoči završnog K1 turnira u Tokiju. Na tom turniru nastupit će 16 najboljih K1 boraca na svijetu, a ja se nadam da ću se plasirati među osam najboljih", kazao je Poturak, koji je u karijeri imao 68 profesionalnih mečeva u kojima je ostvario 48 pobjeda.

Poturak očekuje kvalitetne mečeve i u predborbama, posebno od Darija Kadića, Elmira Mehića, Mesuda Selimovića, Adnana Omeragića i Bojana Bekonje.

Naglasio je da je ovo jedan od kvalifikacijskih turnira za glavni turnir osam najboljih boraca u kategoriji do 86 kilograma. Planira da do kraja godine održi još nekoliko turnira s kojih će izabrati najbolje borce koji će se u decembru boriti za glavnu nagradu.

Turnir "Sarajevo Fight night 3" bit će održan u nedjelju u 20 sati u KSC ilidža, a ulaznice za ovu manifestaciju u prodaji su po cijeni od 10 i 20 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije