U Turskoj se kuju medalje za BIH

Pripreme kadetske taekwondo selekcije BIH

U Turskoj se kuju medalje za BIH

Kadetska taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je višednevne intenzivne pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 5. do 10. jula u Gruziji.

Naš tim se priprema u sportskom kampu u Ankari, a pod vođstvom selektora Ahmeta Dileka treniraju slijedeći takmičari: Ajla Reizbegović -33 kg (klub Zlatni ljiljani),Amila Karšić -41 kg (Zlatni ljiljani),Ela Čibo -44 kg (Zlatni ljiljani),Anja Stojković -47 (Derventa),Arnela Muković -51 kg (Zlatni ljiljani),Ilija Bašić -33 (Poskok) i Ammar Ćatić -41 kg (Zlatni ljiljani).

Pored redovnih treninga, naši reprezentativci imaju priliku da treniraju sa najboljim klubovima u Turskoj kao i sa kadetskom reprezentacijom te zemlje koja će također učestvovati na Evropskom prvenstvu.

"Uslovi za treniranje su na visokom nivou, tako da takmičari imaju izuzetnu priliku da se dobro pripreme i da tako ponovimo historijski rezultat koji su Mirnesa Fetahović, Amila Karšić, Renato Tuka i Elmedin Čekrlija napravili na posljednjem Evropskom prvenstvu prije dvije godine u Zagrebu. Zbog pozitivnog ambijenta djeca su veoma raspoložena što nas izuzetno raduje i daje nam dodatnu snagu da se što bolje pripremimo i u našu lijepu BiH vratimo sa najboljim rezultatima", izjavio je selektor Dilek.

Sa BH timom je i Ruvejd Bećirović, generalni sekretar taekwondo Saveza BIH koji će za Sportsport.ba informisati naše posetitelje kako o pripremama tako i sa lica mjesta iz Gruzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.