Udarački spektakl već u aprilu?
Foto - EPA

Whyte protiv Ruiza moguć veoma brzo

Udarački spektakl već u aprilu?

Midhat Šljivak

Bivši svjetski prvak teške kategorije Andy Ruiz mogao bi se u ring vratiti već u aprilu.

Meksičko-američki bokser je u decembru izgubio naslove od Anthonyja Joshue, ali je odmah zatražio i treći meč.

Međutim, njega će morati da zasluži i sada će ići nešto težim putem. Ruiz je jedan od kandidata za meč protiv Dilliana Whytea koji bi se trebao održati u aprilu u Velikoj Britaniji.

Pored Ruiza kandidat za borbu sa Whyteom je i Alexander Povetkin, a pobjednik bi imao pravo da napadne WBC pojas.

"Whyte želi borbu u aprilu. Naravno, se će da zavisi od toga s kim će se Joshua boriti. Volio bih da se Dillian bori protiv Andyja Ruiza, ali ne vjerujem da će je prihvaiti. Sviđa mi se i izbor Povetkina, bio bi to pravi rat, ali moramo mu osigurati borbu za svjetsku titulu. WBC će na kraju odlučiti, ali nimalo mi se ne sviđa što je mandatorni izazivač tek za 2021. godine. Po mom mišljenju, Dillian bi trebao napasti WBC naslov protiv pobjednika meča Fury - Wilder već u oktobru", rekao je promotor Eddie Hearn i nastavio je:

"Očigledno je međutim da Dillian neće napasti pojas, pa ćemo pokušati da mu osiguramo pravu borbu i pravog protivnika", istakao je Hearn.

Da li će to biti Ruiz ili Povetkin vidjet ćemo veoma brzo, ali kojeg god borca izabere bit će to zaista pravi udarački spektakl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi