UFC 214: Lawler slavio nakon 'rovovske borbe' s Cerroneom
Foto: Screenshot

Sudije odlučile u korist Robbiea Lawlera

UFC 214: Lawler slavio nakon 'rovovske borbe' s Cerroneom

Teme:

U okviru Main carda UFC-a 2014 snage su odmjerili i Robbie Lawler i Donald Cerrone u Welter kategoriji, u borbi koje je, inače, trebala biti dijelom UFC-a 2013, ali je tada otkazana. Pobjednik veoma izjednačene borbe na kraju je bio Lawler, nakon sudijske odluke.

Lawler odlično otvara borbu i sa nekoliko udaraca pogađa Cerronea, međutim popularni Kauboj uspijeva izdržati ova nalet, pa odličnim rušenjem doći u dobar položaj. Ipak Kauboj nije uspio zadati neke ozbiljnije udarce, pa sudije prvu rundu dodjeljuju Lawleru.

Otvaranje druge runde pripada Cerroneu koji u dva navrata odlično direktima pogađa svog protivnika. Cerrone kroz čitavu drugu rundu pokušava high-kickovima zadati udarac Lawleru, ali mu to ne polazi za rukom. Na zatvaranju još jedna odlična serija Donalda Cerronea bila je dovoljna da sudije njemu daju prednost. Cerrone dobija drugu rundu 10:9.

Ipak, u odlučujuću rundu Lawler ulazi puno bolje i nekoliko puta pogađa Kauboja. Cerrone, s druge strane, pokušava rušenjima, ali mu to ne polazi za rukom. Na kraju runde borci razmjenjuju dobre serije, ali sudije presuđuju u korist Lawlera 10:9.

Iako je borba bila dosta izjednačena, Lawler na kraju slavi na poene 29:28, te će nakon ove pobjede vjerovatno dobiti priliku boriti se za naslov prvaka s boljim iz dvoboja Woodleyja i Maije.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi