UFC Fight Night: Hunt i Mir u obračunu veterana

UFC Fight Night: Hunt i Mir u obračunu veterana

Teme:

Još samo par dana je ostalo do UFC Fight Night-a 85 u Brisbaneu. 

Event će predvoditi Mark Hunt i Frank Mir, a na main cardu naće se još borbe između Lombarda i Magnyja, Matthewsa i Casea, kao i još nekoliko interesantnih dvoboja.

Najveću pažnju privlači borba u teškoj kategoriji između Novozelanđanina i Amerikanca, te nas svakako očekuje pravi spektakl u duelu ova dva veterana.

Hunt je posljednju borbu odradio krajem 2015. godine kada je u prvoj rundi nokautirao Antonija "Bigfoot" Silvu, a prije toga vezao je dva poraza, najprije od Fabricija Werduma, u borbi koja je odlučivala o privremenom šampionu, a potom i od Stipe Miočiča. 

Svakako da će popularni "Super Samoan" svoje šanse tražiti u stand up borbi i svojim snažnim udarcima, ali će biti zanimljivo vidjeti kako će se nositi sa borcem koji je pravi majstor partera. 

Frank Mir je bivši prvak u teškoj kategoriji, te je u posljednjih 7 borbi upisao 5 poraza. Posljednji je zabilježio u dvoboju sa Andreiem Arlovskim nakon sudijske odluke. U bogatoj MMA karijeri, u kojoj je zabilježio 18 pobjeda, najviše borbi dobijao je submissionom, pa nema sumnje da će Amerikanac i ovaj put pokušati borbu odvesti u tom pravcu.

UFC Fight Night 85 na programu je 19. marta, u noći sa petka na subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi