UFC najavio: Werdum protiv Caina u februaru

Revanš za prvaka teške kategorije

UFC najavio: Werdum protiv Caina u februaru

Midhat Šljivak

Fabricio Werdum braniće pojas teške kategorije UFC-a protiv Caina Velasqueza šestog februara u Las Vegasu, najavio je predsjednik ove organizacije Dana White.

Werdum je u junu ove godine pobijedio Velasqueza u Meksiku, te je osvojio naslova prvaka teške kategorije, kojeg će za dva mjeseca morati i braniti.

White je najavio borbu na UFC 196, koji će se održati u Las Vegasu, te ćemo vrlo brzo biti u prilici gledati dugo očekivani revanš.

Werdum (20-5-1) porazio je Velasqueza polugom. Cain je u meč ušao potpuno nespreman, što je brazilski borac iskoristio, te je pobijedio u ovom meču.

Međutim, sada mu slijedi mnogo teži posao i sasvim sigurno, mnogo, mnogo spremniji Cain Velasquez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.