Uhapšen naredni protivnik Floyda Mayweathera

Nosio pištolj na aerodromu

Uhapšen naredni protivnik Floyda Mayweathera

M. Maksimović

Naredni protivnik  Floyda Mayweathera, Robert Guerrero, uhapšen je na aerodromu u New Yorku nakon što mu je pronađen pištolj prilikom ukrcavanja na avion. Guerrero poznatiji pod nadimkom The Ghost, suprostavit će se Floydu Mayweatheru Jr 4.maja u MGM Grandu, u Las Vegasu. 

Floyd je zadnju borbu odradio baš u maju prošle godine kada je jednoglasnom odlukom pobjedio Miguela Cotta. To je bila njegova posljednja borba prije odlaska u zatvor. Tamo je završio njegov budući protivnik jer je kod njega pronađen poluautomatski pištolj Smith & Wesson na aerodromu John F. Kennedy u četvrtak ujutro.

Njegov menadžer Luis DeCubas Jr nije mogao novinarima potvrditi da li će ovo hapšenje uticati na održavanje meča. Guerrero je prije polaska u Las Vegas boravio u New Yorku radi gostovanja u emisiji kanala Christian Broadcasting Network, gdje je sa suprugom govorio o svom predanom kršćanskom životu kojem se posvetio nakon što mu se supruga razbolila.

Robert Guerrero je trenutačno na omjeru 31-1-1, posljednju borbu je odradio u 11.mjesecu prošle godine kada je savladao Andrea Berta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.