Čovjek s kojim niko ne želi u ring: "Ne želim samo novac i slavu kao oni"
Foto -EPA

Lomachenku problem naći protivnika

Čovjek s kojim niko ne želi u ring: "Ne želim samo novac i slavu kao oni"

M. Šljivak

Ukrajinski bokser Vasiliy Lomachenko (33) za mnoge je jedan od najboljih na svijetu.

Iako u karijeri ima dva poraza (Teofimo Lopez i Orlando Salido), Lomachenko kotira kao jedan od najboljih na svijetu i trenutno nema čovjeka koji ga želi za protivnika.

Lomachenko je razočaran što niko ne prihvata borbu s njim.

"Trenutno niko ne želi da se bori sa mnom", rekao je Lomachenko i prozvao je rivale Gervontu Davisa, Rayana Garciju, Devina Haneya.

"Ne želim igrati igre po njihovim pravilima. Ne želim biti slavan, samo želim biti najbolji u boksu. Ne želim se mijenjati", rekao je Lomachenko.

Ukrajinac je 2020. godine imao šansu da postane apsolutni prvak lake kategorije, ali ga je na tom putu zaustavio Teofimo Lopez.

Međutim, osvajač dvije olimpijske medalje i višestruki svjetski i evropski prvak se vratio s dvije pobjede i sada želi napasti tron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi