Večeras spektakl u Japanu

Osam najboljih u borbi za slavu

Večeras spektakl u Japanu

Teme:

Najveći K-1 turnir sezone , natjecanje osam najboljih boraca svijeta tradicionalno se svake godine održava u Japanu.

I ove godine domaćin je Tokio, a natjecanje je zakazano za 5. decembar. Za titulu će se boriti Ruslan Karaev, Badr Hari, Arister Overem (Aristair Overeem), Everton Teikseira (Ewerton Teixeira), Žerom Lebaner (Jerome le Banner), Semi Šilt (Semmy Schilt), Remi Bonjaski (Remy Bonjasky) i Erol Cimerman (Errol Zimmerman).

Ove godine će se u dvorani naći najbolji K-1 borac iz BiH Dževad Poturak. On je dobio poziv da bude gost u vip lozi ove prestižne borilačke priredbe.

"Pozvan sam da prisustvujem završnom turniru, da osjetim tu draž i svakako da sam jako zadovoljan. Ostajem pet dana i imat ću neke razgovore s prvim čovjekom K-1 asocijacije Sadaharuom Tanigavom i čelnicima Šoutajma",  rekao je Poturak i najavio da bi već tokom marta trebao imati meč u Japanu

RASPORED BORBI:

Uvodne borbe: K-1 Rules / 3Min. 3R
Keiichi Samukawa vs. Ryuji Kajiwara
Jan Soukup vs. Tsutomu Takahagi

Rezervne borbe: K-1 Rules / 3Min. 3R Ext. 1R

Peter Aerts vs. Gokhan Saki
Daniel Ghita vs. Chalid Arrab

K-1 World Grand Prix 2009 Quarter finals:

K-1 Rules / 3Min. 3R Ext. 2R

Ruslan Karaev vs. Badr Hari
Alistair Overeem vs. Ewerton Teixeira
Jerome Le Banner vs. Semmy Schilt
Errol Zimmerman vs. Remy Bonjasky

Super fight: K-1 Rules / 3Min. 3R

Tyrone Spong vs. Keijiro Maeda

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.