Velike pobjede Redžovića i Tufekčića
Adnan Redžović

K1 turnir u Trstu

Velike pobjede Redžovića i Tufekčića

Bosanskohercegovački K 1 borci Adnan Radžović i Muamer Tufekčić zabilježili su pobjede na međunarodnom turniru u Trstu.

Aktuelni profesionalni prvak Evrope u K 1 Adnan Redžović, u svom prvom meču pod okriljem prestižne promotorske kuće "Show time" i federacije za koju je nedavno potpisao vrlo unosan ugovor, bez većih problema slavio nad prvakom Hrvatske u tai boxu i kick boxu Marinom Dosenom.

Prvobitno Redžović je trebao imati okršaj sa Rumunskim borcem, ali samo nekoliko sati prije meča organizator mu je  bez pravog obrazloženja  dodijelio sasvim drugog protivnika. Uprkos tome naš borac je u drugoj rundi  šampiona Hrvatske poslao na pod, a sudija je napravio  presedan i Doseni brojanje u knock downu produžio više od dozvoljenog pravilnikom, tako da je Redžović morao slaviti na poene i to više nego zasluženo.

Naš drugi borac na turniru  Muamer Tufekčić z Zenice osvojio je titulu prvaka Evrope u MTA federaciji u kategoriji do 100 kg savladavši domaćeg predstavnika Jasmina Bećirovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.