Veliki bokserski spektakl u Mostaru

Veliki bokserski spektakl u Mostaru

E. Škorić

Oko 80 boksera, mladih reprezentativaca Mađarske, Italije, Rusije, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Slovenije, Srbije, te Bosne i Hercegovine, učesnici su 14. po redu međunarodnog turnira u boksu za mlade Mostar 2018.

"Prije nekoliko godina, dotadašnji termin junior u boksu je zamijenjen terminom mladi. Ovo objašnjavam da ne bi bilo zabune – dakle, učesnici turnira su bokseri od 17 i 18 godina (godišta 2000. i 2001.), koji će vrlo brzo postati i seniorski reprezentativci svojih zemalja, kazao je na konferenciji za medije održanoj u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara uoči turnira direktor bokserskog kluba Mostar Hamid Šemić.

Šemić je podsjetio i na činjenicu da je, uprkos višegodišnjoj pauzi u održavanju, Evropska bokserska konfederacija mostarski turnir uvrstila na službeni kalendar.

"U boksu, ako nisi na takvom kalendaru, ozbiljne reprezentacije se ne odazivaju. Zato mi stalno ističemo EUBC, i zbog toga su se odazvale neke od najkvalitetnijih i najtrofejnijih evropskih reprezentacija", kazao je.

"Sve navedeno je razlog više da ispratimo momke koji dođu na turnir, u želji da oni što kvalitetnije odboksaju svoje mečeve narednih dana", pozvao je Mostarce i Mostarke u dvoranu Sjevernog logora predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić.

Ulaz na sve mečeve je slobodan. Tako je odlučio organizator, Bokserski klub Mostar, kako bi zajedno sa zaljubljenicima u sport i svojim sugrađanima, proslavio vraćanje turnira na sportsku scenu grada, nakon višegodišnje pauze.

Reprezentacije u Mostar počinju pristizati već u četvrtak, 24. maja. Prvi mečevi, četvrtfinalni, zakazani su za petak, 25., u 18 sati, nakon svečanog otvaranja turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi