Veliki uspjeh mostarskih džudista

Memorijal „Miloš Mrdić“ Trebinje

Veliki uspjeh mostarskih džudista

Teme:

Trebinje je nedavno bilo domaćin desetog međunarodnog džudo turnira koji u posljednje tri godine nosi naziv Memorijal „Miloš Mrdić“ po sjećanju na tragično preminulog mladog džudaša. Takmičenje je održano u istoimenoj sportskoj dvorani, a nastupilo je oko 500 džudaša iz osam zemalja (Ukrajina, Rumunija, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Hrvatska ) iz oko 50 džudo klubova.

U ukupnom poretku klubova, mostarski Džudo klub „Borsa“ osvojio je prvo mjesto, te je proglašen najuspješnijim klubom na trebinjskom Memorijalu.

 

Osvojeno je 30 medalja, a najuspješniji su bili: Mirko Zelenika , Rijad Maksumić, Jozo Zovko i Karla Zovko koji su se okitli zlatnim medalja.

 

Srebrena odličja pripala su: Ivanu Jozeljiću, Mariji Zelenika, Karlu Tomasu, Sari Prkačin, Josipi Bošković te Anti Čuljku.

 

Bronzani su bili: Petar Marić, Vlado Zovko, Lana Rozić, Marija Naletilić, Marija Miletić, Monika Zadro, Davor Sakić, Tino Šutalo, Ilija Zelenika, Mario Jozeljić, Antonija Jozeljić, Darijan Faletar, Domagoj Jozeljić, Filip Ivanković, Mia Maksumić, Ana Bašić, Rijad Maksumić i Josipda Bošković.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.