Victor Ortiz protiv Mayweather Jr
Floyd i Victor

Ortiz brani naslov protiv neporaženog

Victor Ortiz protiv Mayweather Jr

M. Maksimović

Mjesto radnje je već uobičajno. MGM Grand Arena, akteri su Victorio Ortiz i Floyd Mayweather Jr. Ne treba niti napominjati, koliko interes vlada za ovaj meč u koji Victor Ortiz ulazi kao aktuelni prvak velter kategorije, verzija WBC.

Ortiz, koji nosi nadimak Vicious, trenutačno ima 29 pobjeda, dva poraza, dok su dvije njegove borbe završile bez pobjednika. Posljednju pobjedu je ostvario protiv Andrea Berta u četvrtom mjesecu ove godine, jednoglasnom odlukom sudija.

'' Floyd je u karijeri ostvario puno pobjeda, ali mene nikada nije pobjedio. Mislim da je zbog toga malo nervozan. Ja sam prvak i ja ću ti pomoći da naučiš gubiti'' poručio je Ortiz, Floydu Mayweatheru.

Ortizu definitivno nije lako, jer u ovaj meč ulazi kao prvak, ali su svjetla reflektora okrenuta velikoj zvijezdi, Floydu Mayweatheru. Pretty Boy zaslužuje to jer je još uvijek neporažen. Iza sebe ima 41 borbu, 25 puta je slavio nokautom. Kada pogledate posljednjih šest boksera koje je pobjedio sve će vam biti jasno. Zab Judah, Carlos Manuel Baldomir, Oscar De La Hoya, Ricky Hatton,     Juan Manuel Marquez i Shane Mosley kojeg je pobjedio prošle godine.

''Ova borba neće trajati 12.rundi. Ja idem naprijed, ne stajem. Ja moram posao završiti'' objasnio je Floyd Ortizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.