Vitali bez problema sačuvao pojas

Opet ništa od velikog spektakla

Vitali bez problema sačuvao pojas

M. Maksimović

Vitali Klitschko je još jednom bez problema odbranio naslov svjetskog prvaka teške kategorije, verzija WBC. Ovaj put je sve je bilo gotovo na samom isteku četvrte runde.

Nijemcu, sirijskog porijekla stradala je arkada u samoj završnici četvrte runde, nakon čega je sudija Guido Cavalleri na asistenciju dežurnog doktora prekinuo meč.Nakon što je Cavalleri prekinuo meč, Manuel Charr je doslovno poludio tražeći da se borba nastavi.

Charr je teško mirio sa činjenicom da je to kraj, iako nije ostavio neki pretjerano veliki dojam do trenutka prekida.Tek nakon pucanja arkade Charr je krenuo naprijed te je čak zadao par udaraca.Nažalost po njega, to je bio kraj, Vitali je proslavio 45 pobjedu u 47 borbi koje su iza njega.

Manuel Charr je upisao svoj prvi poraz nakon 22 borbe.Nema sumnje da je Vitali bolji, kvalitetniji bokser, ali ostaje veliki upitnik pored činjenice da se borba prekinula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.