Vitali deveti put brani naslov, Charr novi protivnik

Može li Manuel Charr ponuditi nešto više ?

Vitali deveti put brani naslov, Charr novi protivnik

M. Maksimović

Pola godine nakon što je pobjedio Derecka Chisoru jednoglasnom odlukom sudija, Vitali Klitschko će krenuti u novu odbranu naslova.Naravno radi se o teškoj kategoriji verzija WBC, a ovaj put je protivnik Manuel Charr.

Charr je rođen u Bejrutu, ali je bokser postao u Njemačkoj.Trenutačni je na omjeru 21 pobjeda iz isto toliko mečeva. Što se tiče Vitalija, on je već stigao do broja 46, dva puta je poražen.Za Charra je ovo kao i za većinu protivnika braće Klitschko prilika života.

 

Od pobjeda do sada, vrijedi spomenuti da je Charr pobjedio Jamajkanca Owena Becka, Bahamca Shermana Williamsa, Brazilca Nascimenta i Ukrajinca Bidenka. Najveća prednosti Charra leži u činjenici da je 14 godina mlađi od Vitalija. Ostaje pitanje za koju će se taktiku odlučiti Charr, jer ono što su nudili bokseri prije njega protiv Vitalyja nije bilo ništa specijalno.

 

''Osjećam se odlično, pun sam samopouzdanja, u odličnoj sam formi. Poigrat ću se sa Charrom i kazniti njegove pogreške.Boksujem protiv mladog, spremnog boksera, ali ja sam brži, iskusniji'' poručuje Vitali

 

Za razliku od Chisore, posljednjeg protivnika, Vitalija Klitschka, Manuel Charr je potpuno drugačiji bokser, uvjeren u pobjedu večeras. 

 

''Sanjao sam da ću nokautirati i budite sigurni da ću to i uraditi. Od večeras se piše neka nova istorija boksa'' kaže Charr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.