Vitali Kličko definitivno napustio boks

Oproštaj Vitalija Klička od boksa

Vitali Kličko definitivno napustio boks

Midhat Šljivak

Svjetski šampion u teškoj kategoriji po WBC verziji Vitali Kličko napustio je boks kako bi se posvetio političkoj karijeri.

Kličko, koji je lider jedne opozicione partije u Ukrajini, danas je predao svoju WBC titulu, te je najavio kako se više neće baviti boksom, jer želi nastaviti politički angažman u svojoj zemlji. Očekuje se kako će Vitali pokušati dobiti predsjedničke izbore u Ukrajini, kako bi s vlasti svrgnuo Viktora Janukoviča.

Ipak, ukoliko se odluči u narednim godinama vratiti boksu, Kličko će moći izazvati šampiona, jer će ostati šampion u odsustvu.

Kličko je u karijeri imao ukupno 47 borbi od čega je imao 45 pobjeda uz 41 nokaut. Zabilježio je samo dva poraza i to od Lennoxa Lewisa i Chrisa Byrda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.