Vitali Klitschko odbranio WBC titulu

Savladao Chisoru

Vitali Klitschko odbranio WBC titulu

Midhat Šljivak

Ukrajinac Vitali Klitschko odbranio je titulu svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategriji po WBC verziji nakon što je večeras u Minhenu  savladao Britanca Derecka Chisoru jednoglasnom odlukom sudija.

Pred početak meča Chisora je ponovo napravio nesportski potez. Pljunio je Vladimira, mlađeg brata Vitalija, koji je na ovu provokaciju ponovo ostao miran, ali je sve provokacije ukrajinski bokser naplatio tokom meča.

Od prve runde Vitalij je dominirai borbom. Britanski bokser je tek u šestoj rundi uspio uputiti nekoliko dobrih udaraca, no to nije uzdrmalo Klitschka koji je do kraja mirno priveo borbu kraju, te tako odbranio titulu šampiona po WBC verziji.

Pogledajte kompletan meč:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.