Vitali Klitschko želi borbu protiv Hayea

Vitali Klitschko želi borbu protiv Hayea

Vitali Klitshcko, svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji, istakao je kako se će karijeru završiti u naredne dvije godine i da u tom periodu ima još samo jedan cilj, a to je da se bori protiv Davida Hayea.

"Neću oboriti rekord legendarnog Georgea Foremana, koji se borio do 48. godine. Karijeru ću završiti za jednu ili dvije godine. Trenutno imam samo jedan cilj, a to je da potpišem ugovor za borbu sa Davidom Hayeom", rekao je Vitali.

Vladimir Klitschko, mlađi Vitalijev brat, borio se protiv Hayea u julu tekuće godine, a Britanac je izgubio sudijskom odlukom, nakon 12 rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.