Vitali spreman za Adameka
Vitali Klitschko

Borba je najavljena za 10. septembar

Vitali spreman za Adameka

M. Maksimović

Vitali Klitschko će još jednom u svojoj karijeri braniti naslov svjetskog prvaka u verziji WBC,a njegov protivnik će na novom stadionu Miejski u Wroclawu biti Poljak Tomasz Adamek.Adamek iza sebe ima sjajan skor od 44 pobjede u 45 mečeva, a jedini poraz je doživio u meču sa Chadom Dawsonom na Floridi 2007.godine.

Poljak je u posljednje vrijeme uspješno branio naslove u IBF i WBO NABO verziji protiv teškaša kao što su Kevin McBride, Vinny Maddalone, Michael Grant i Chris Arreola.Vitali stiže u Poljsku na noge Adameku svjestan da protiv sebe ima kvalitetnog protivnika.

''Radi se o jednom sjajnom, prije svega borbenom bokseru koji je po meni bolji od Davida Hayea.Upravo zbog toga očekujem da će naša borba biti puno bolja, nego što je to bio okršaj mog brata i Britanca.Adamek je vrlo brzo, ali sam i ja vrlo izdržljiv.Poljaka mogu nokautirati'' poručuje Vitali.

Borba je najavljena za 10.septembar, a već sada je prodano preko 40.000 ulaznica.Nema sumnje da će novi stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.