Vitali učestvovao u demonstracijama

Stradale oči od suzavca, zaradio i posjekotinu

Vitali učestvovao u demonstracijama

M. Maksimović

Dok se Vladimir priprema za meč sa Tonyjem Thompsonon u Švicarskoj, njegov brat Vitali je na domaćem terenu u Kijevu, vodi borbu protiv zakona o ruskom jeziku, koji će dobiti status 'regionalnog jezika'u Ukrajini.

Vitali se pojavio ispred zgrade parlamenta u Kijevu gdje se okupilo nekoliko stotina demonstranata. U jednom trenutku je došlo do naguravanja policije i demonstranata, nakon čega je policija upotrijebila i suzavac. U naguravanju je Vitali zaradio posjekotinu na ruci, a stradale su i oči s obzirom na upotrebu suzavca.

Pred parlamentom u Kijevu Vitali se pojavio kao član opozicione stranke 'Udar', koju je osnovao. Stariji Klitschko tvrdi da je ovaj zakon u ovuđenju ruskog jezika kao službenog političko samoubistvo. Zanimljivo, Vitali se bori protiv ruskog jezika iako ga često koristi u svojoj komunikaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.