Vitalij Kličko ne ide u penziju

Vitalij Kličko ne ide u penziju

Portparolka Vitalija Klička izjavila je da se ukrajinski  šampion u teškoj kategoriji još neće povući iako je bokser izjavio da će “okačiti rukavice o klin”.

Četrdesetjednogodišnji bivši WBO šampion najavio je na konferenciji za novinare da “nema namjeru da se bori”, ali je ostalo pitanje u kom kontekstu je ukrajinski bokser to izjavio.

“Želim da poručim svim ljubiteljima boksa širom svijeta da će se ukrajinska zastava vijoriti i himna pjevati kada Kličko bude ušao u ring, ali nisam ja u pitanju pošto nemam namjeru da se borim”, rekao je Kličko koji je dodao da se izjava odnosi na njegovog mlađeg brata Vladimira, koji je vlasnik WBA, IBF i WBO titula u teškoj kategoriji.

Njegova portparolka Oksana Žinovjeva je ipak insistirala na tome da je Kličko rekao kako nema namjeru da boksuje u poznim godinama.

“To je ono što on uvijek kaže”, rekla je Oksana.

Nakon toga je ostalo nejasno da li će Kličko i dalje boksovati ili njegov tim čuva najavu o penzionisanju za neku posebnu priliku.

Ipak, na facebooku se pojavila informacija u kojoj Vitalij potvrđuje da ne želi da završi svoju 16-godišnju karijeru.

“Nema govora o mom odlasku u penziju. Žao mi je što to nisam dobro naglasio na konferenciji za novinare.”

Inače Vitalij je prethodno nagovijestio da će se povući nakon pobjede nad Manuelom Šarom osmog septembra u Moskvi.

Kličko, čiji je nadimak “Doktor gvozdena pesnica” ima 45 pobjeda uz 41 nokaut i samo dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.