Vlada FBiH Mekića nagradila s 10.000 KM

Vlada FBiH Mekića nagradila s 10.000 KM

Edmir Škorić

Vlada Federacije BiH nagradila je osvajača zlatne medalje s Evropskog džudo prvenstva - Amela Mekića s 10.000, a njegovo stručno rukovodstvo s 5.000 konvertibilnih maraka, u znak zahvalnosti za osvojenu medalju i kao podstrek za buduće uspjehe.

Mekića i njegovog trenera Branislava Crnogorca, ugostili su danas premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, dopremijeri Jerko Ivanković Lijanović i Desnica Radivojević, federalni ministar pravde Zoran Mikulić, federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan, federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i sekretar Vlade FBiH Ismet Trumić.

''Ovo je jedan od historijskih uspjeha našeg sporta. Vaša zlatna medalja obradovala je sve građane i ima veliku vrijednost za ovu državu'', istakao je premijer Nikšić, čestitajući Mekiću.

Također, Vlada je zadužila Federalno ministarstvo kulture i sporta da, u roku od mjesec dana, pripremi pravilnik kojim bi se reguliralo stimuliranje i nagrađivanje sportista koji postižu vrhunske rezultate, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Mekić je zahvalio na čestitkama i nagradi te izrazio nadu da će vrhunski sportisti dobiti bolji tretman u društvu koji bi im omogućio da svoje cjelokupne potencijale posvete sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.