Vladimir Kličko odbranio titule šampiona svijeta

Knockoutom u četvrtoj rundi

Vladimir Kličko odbranio titule šampiona svijeta

Midhat Šljivak

Ukrajinac Vladimir Kličko odbranio je titule šampiona svijeta u teškoj kategoriji nakon što je večeras knock-outom u četvrtoj rundi  savladao Francuza Jean-Marca Mormecka.

Nakon ispitivanja snaga u prvoj rundi, sredinom druge Francuz se našao na podu. Kličko je desnim direktom pogodio Mormecka koji je pao, no uspio se podići na noge i završiti drugu rundu. Mormeck je izdržao i treću rundu na nogama, no u četrtoj je Kličko pokazao zašto je apsolutni prvak svijeta.

Sjajnom serijom udaraca Kličko je srušio Mormecka koji se nakon teškog desnog direkta nije mogao podići na noge.

Vladimir je ovom pobjedom stigao do 57. pobjede u karijeri, od čega je ovo bila 50 pobjeda knock-outom, te je sačuvao titule u četiri verzije.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.