Vladimir Kličko protiv Thompsona 7. jula

Ukrajinac brani titulu

Vladimir Kličko protiv Thompsona 7. jula

A. Haznadarević

Svjetski prvak u super teškoj kategoriji, Ukrajinac Vladimir Kličko će 7. jula ukrstiti rukavice sa američkim izazivačem, Tonyjem Thompsonom.

Borba u kojoj Kličko brani naslov prvaka će se održati u švicarskom Bernu, a ovo neće biti prvi meč ove dvojice boksera. Njihov posljednji meč je održan prije nepune četiri godine u njemačkom Hamburgu, a amerikanac je nokautiran u jedanaestoj rundi.

Šampion po IBO, WBO, IBF i WBA verzijama, Vladimir Kličko sa velikim respektom priča o svom protivniku:

"Kao ljevak, Thompson je bokser protiv kojeg se teško boriti. U pitanju je tehnički dobar bokser s kojim sam već imao jednu od najtežih borbi u karijeri."

S obzirom da Kličko ovaj put ima za protivnika borca ravnopravnog i po visini, jer je amerikanac samo dva centimetra niži od 198 centimetara visokog Klička, branitelj naslova kaže:

"Da, bit će to borba u nivou očiju. On će sigurno pristupiti novom meču sa samopouzdanjem, jer je dobio sve borbe nakon našeg posljednjeg susreta".

Osim tog meča u kojem je Ukrajinac izašao kao pobjednik, američki "The Tiger" je izgubio samo još jedan u ukupno 38 mečeva, što je respekta vrijedan rezultat.

Za mlađeg brata Kličko je ovo drugi meč ove godine, posljednji je bio protiv francuskog borca Jean Marc Mormecka u martu, u kojem je Francuz izdržao samo četiri runde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.