Vraća se kralj teške kategorije

Cain Velasquez u punom treningu

Vraća se kralj teške kategorije

M. Šljivak

Nekadašnji vladar teške kategorije UFC-a, Cain Velasquez (35), uskoro će se vratiti u oktagon.

Američki borac se zbog problema sa povredama nije borio već godinu i po. Posljednji nastup imao je u julu 2016. godine kada je u Las Vegasu ekpresno u prvoj rundi savladao Travisa Brownea.

Ipak, povratak je sve bliže što je potvrdio njegov timski kolega i prvak poluteške kategorije Daniel Cormier.

"Vratio se u puni trening i nije nimalo ugodno. Nije nimalo ugodno trenirati s Cainom jer je toliko bolji od ostalih koji su u dvorani. Nevjerovatno ga je ponovo vidjeti u dvorani. On mi je prijatelj i ako se uspije vratiti, znate što to znači sa tešku kategoriju", rekao je Cormier, te je dodao:

"Trebalo mu je vremena da se vrati nakon povrede leđa i vrata. To nije lako. Jednostavno je morao da se odmori, uzeo je vremena i mislim da je realno da ponovo krene. On je zbog povreda izgubio pet godina. Šta bi tek uradio da ih nije bilo? Smatram da je zdrav i da će moći odraditi još nekoliko dobrih godina karijere", istakao je DC.

Velasquez je u karijeri odradio 16 borbi. Dobio ih je 14 uz dva poraza i smatra se jednim od najboljih boraca koji su se pojavili u UFC-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi