Vraća se ''Pretty Boy''
Naslovi u pet kategorija

Očekujemo borbu Pasquiao - Mayweather Jr

Vraća se ''Pretty Boy''

M. Maksimović

I dok čitav svijet priča o Mannyju Pasquiaou, jedan drugi veliki bokser najavljuje svoj povratak. Floyd Mayweather Jr. se vraća ponovo u ring, već za dva mjeseca kada je najavljena njegova borba protiv Juana Manuela Marquesa.

Posljednju borbu ''Pretty Boy'' je imao protiv Rickyja Hattona još u decembru 2007. godine, za pojas svjetskog prvaka velter kategorije po verziji WBC. Floyd Mayweather Jr je slavio tehničkim nokautom u 10. rundi, nakon čega se očekivao njegov okršaj sa Oscarom De La Hoyom, ali se pomalo neočekivano prvak povukao.

Floyd Mayweather Jr je napustio ring neporažen, kao prvak u pet različitih kategorija, sa omjerom 39-0.
Između ostalog, ''Pretty Boy'' je u svojoj karijeri pobjeđivao Huttona, De La Hoyu, Carlosa Manuela Baldomira, Zaba Judaha, a već sada cilja borbu protiv Mannyju Pasquiaou. Sada su se tu upetljali i Don King i Oscar de la Hoya sa svojom agencijom '' Golden Boy'' kako bi se šti više love '' okrenulo''.
Borbu između Floyda Mayweathera Jr. i Oscara De La Hoye 2007. godine, platilo je 2.15. miliona ljubitelja boksa, a u samo 18 mjeseci, prvak je zaradio 50 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.