Wach ide na nešto duži odmor

Nakon teške borbe protiv Wladimira Klitschka

Wach ide na nešto duži odmor

M. Maksimović

Nakon poraza i teških udaraca koje je primio u meču sa Wladimirom Klitschkom, Poljak Mariusz Wach bi mogao uzeti nešto dužu pauzu.Poljak je izdržao sve napade Wladimira Klitschka, ostao je na nogama do kraja meča iako je primao žestoke udarce u glavu.

Kasnije se došlo do brojke od čak 425 udaraca u predjelu glave.Njemački mediji navode kako su silni udarci skupo koštali Poljaka aludirajući na činjenicu kako bi bilo bolje da nokautiran u ranijoj fazi borbe.

 

Thomas Puetz, predsjednik Bokserske federacije Njemačke je zatražio sve potrebne preglede, te snimanje glave kako bi se provjerilo zdravstveno stanje Wacha.Već nakon meča, Puetz je izjavio kako su ljudi u uglu Mariusza Wacha morali drugačije reagovati, odnosno da su meč morali prekinuti najkasnije u osmoj rundi kako bi zaustavili Wladimira i spriječili eventualne teže povrede svog boksera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti