Diler postao istetovirano "strašilo", za 7 sekundi je prevario sve, vrijeme je pokazalo ko je i šta!

Priča o Italijanu Walteru Pugliesiju

Diler postao istetovirano "strašilo", za 7 sekundi je prevario sve, vrijeme je pokazalo ko je i šta!

A. Čaušević

Mnogi borci iza sebe imaju kontroverznu prošlost. Izuzetak nije ni Italijan Walter Pugliesi koji nosi nadimak Kraken. Njegovu karijeru je obilježila borba od sedam sekundi kada je obmanuo cijeli svijet i zauvijek je etiketiran kao prgav borac. 

"Počelo je s s pušenjem trave s mojim prijateljima, ali ubrzo se pogoršalo. Počeo sam pljačkati i krasti od drugih tinejdžera. S 15 sam prvi put uhićen, zajedno s jednim od mojih najboljih prijatelja. Umro je nekoliko godina kasnije u Brazilu, zbog predoziranja", ispričao je Pugliesi svoju životnu priču prije skoro tri godine.

"Proveo sam dvije godine i tri mjeseca na rehabilitaciji. Znao sam praviti mnogo problema, pa su me selili iz jednog centra u drugi. Treći centar za odvikavanje je bio pakao. Bilo je tu i odraslih. Narkomani i kriminalci razne sorte. Nisam mogao nikome vjerovati."

Pakao koji je prošao učinio ga je borcem, međutim borba iz 2021. godine kada je za rivala imao Konstanina Linnika je pokazala njegovo pravo lice.

Naime, Kraken je uspio uništiti svog rivala za svega sedam sekundi, a mnogi su složni reći da je to uradio na nesportski način.

Oglasi

Pugliesi je optužen da je borbu dobio na nelegalan način jer prekršio nepisano pravilo koje se tiče MMA Borbi.

Italijan je digao ruku u zrak što je znak da će borci pozdraviti, međutim umjesto toga odmah se zaletio na rivala te ga udario nogom pa je borba završila, a da nije ni počela.

Od tada strani borci ne žele da ulaze u oktagon sa ovim 29-godišnjakom. Imao je jednu borbu u maju 2022. godine i pobijedio je sunarodnjaka Mattea Capiacciolija.

Krajem oktobra se trebao boriti protiv engleskog borca Stevena Hilla koji je neporažen, ali se povukao u posljednji tren. Razlog je povreda, ali dobro upućeni govore da se iza svega krije i određana doza straha od poraza.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CWY168hL5Of/?hl=en[/instagram]

Pugliesi je trenutno na učinku od 9:3 i upitno je kada će ponovo u oktagon. U međuvremenu svim silama pokušava da opere ljagu sa svog imena.

Italijan se okrenuo treniranju mlađih boraca s ciljem da im prenese svoje savjete. Paralelno je istetovirao i kompletno tijelo.

"Na svijetu ne postoje sveci, postoje samo lažljivci", napisao je na jednoj od posljednjih objava na Instagramu kada je promovisao tetovažu na leđima.

Inače, Pugliesi je odrastao na ulici i u domu za nezbrinutu djecu pošto su mu i roditelji imali problema sa drogom i dugo vremena su provodili u centrima za rehabilitaciju.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CneaH3BLS2F/?hl=en[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPF0pZUrtLx/?hl=en[/instagram]

"Sjećam se jednog kretena. Bio je potpuno izvan sebe i pokušavao mi je razbiti glavu svojom kopčom", rekao je. "Ubo sam ga nožem u prsa. Već sam bio trijezan, ali sam se morao braniti.

"Mislim da sam upravo zamijenio drogu mješovitim borilačkim vještinama. MMA je dovoljno jaka stvar da me drži podalje od druge jednako jake", nedavno se poručio Pugliesi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti