WBC poništio meč Dawson - Hopkins
Detalj iz meča Hopkins - Dawson

Titula ostaje kod Hopkinsa

WBC poništio meč Dawson - Hopkins

M. Maksimović

U ovom slučaju je čini se ima boksera odigralo veliku ulogu. Svjetski bokserski savjet je odlučio vratiti naslov svjetskog prvaka, najstarijem u istoriji profi boksa Bernardu Hopkinsu.

Hopkins je nakon (službeno) poraza tehničkim nokautom uložio žalbu kalifornijskim bokserskim vlastima, tražeći diskvalifikaciju Chada Dawsona.

Podsjećamo, 12 sekundi prije kraja druge runde Hopkins je krenuo desnom, Dawson je odgovorio tijelom i došlo je do sudara.  Hopkins je pao. Svjetski prvak nije mogao nastaviti borbu zbog povrede ramena, sudija u ringu Pat Russell je presudio u korist Dawsona smatrajući da je u klinču kontakt ramenima bio regularan.

Pet dana nakon meča. čelnici WBC su pregledavali snimku meća i na kraju su odlučili poništiti meč. Samim tim Bernard Hopkins je i dalje svjetski prvak poluteške kategorija u verziji WBC.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije