WBC suspendirao Chisoru

WBC suspendirao Chisoru

Adnan Beganović

Svjetsko boksersko vijeće (WBC) suspendiralo je britanskog 'teškaša' Derecka Chisoru na neodređeno zbog nedoličnog ponašanja prije i poslije meča za titulu svjetskog prvaka s Vitalijem Kličkom u Münchenu.

Chisora je na mjerenju ošamario svog protivnika, uoči meča je pljunuo njegovog mlađeg brata Vladimira, dok se na pres-konferenciji poslije meča potukao sa sunarodnjakom i bivšim prvakom Davidom Hayeom, prenose agencije.

"WBC apsolutno osuđuje ponašanje kakvo nije prihvatljivo u boksu ni pod kojim okolnostima. Konačna kazna bit će donesena poslije saslušanja", saopćio je WBC i dodao da je bokseru izrečena suspenzija koja neće biti razmatrana dok on ne potraži pomoć profesionalca i ode na časove za kontrolu bijesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.