Werdum pobijedio Fedora

I to se dogodilo

Werdum pobijedio Fedora

O. Lekić

Iako je u svijetu borilačkih sportova važio za nepobjedivog, Rus Fedor Emelianenko, ipak, je doživio poraz. Naime, bolji od njega bio je Brazilac Fabricio Werdum.

Borba je trajala nešto više od minute. Brazilski borac pobijedio je Fedora takozvanim "trokutom" (trangle choke), a nakon pobjede Werdum je rekao da je Fedor uprkos porazu za njega i dalje najbolji svjetski borac.

"Iako je izgubio, Fedor je i dalje najbolji borac na svijetu. Želim se ponovno boriti s njim, možda čak i u Rusiji", rekao je Wedum, dok je ruski borac izjavio:

"Sa svojim timom ću analizirati borbu i poraviti pogreške. Bio sam koncentrisan na udaranje i to mi je bila najveća greška."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.